Hyllested vandværk og analyse af Chloridazon

15 september 2017: Eurofins har foretaget analysen som nævnt nedenfor, og der er ikke fundet overskridelse af de tilladte grænseværdier.
De to rapporter der er produceret af Eurofins kan besigtiges her:
Det øverste link indeholder resultatet for Chloridazon & Chloridazon-desphenyl
——————–
Oprindelig artikel
På baggrund af nylige målinger foretaget i vandværker under Odense Kommune, samt andre drikkevandsboringer i Danmark, hvor der er konstateret overskridelse af grænsen for chloridazon-desphenyl, har Hyllested vandværks bestyrelse på et bestyrelsesmøde torsdag 24. August 2017, drøftet situationen.
Chloridazon-desphenyl er et nedbrydningsprodukt af pesticidet Chloridazon, der er blevet brugt som ukrudtsmiddel ved dyrkning af roer, rødbeder og løg. Ukrudtsmidlet har været anvendt siden 1960’erne, men blev i 1996 ulovliggjort i Danmark. Fortidens synder kan dog være længe undervejs, før de ender op i grundvandet.
Chloridazon og chloridazon-desphenyl fremgår i dag ikke af den liste der er udfærdiget af myndighederne der skal kontrolleres regelmæssigt. Derfor er der en risiko for, at stofferne forekommer endnu flere steder end de allerede konstaterede. I Hyllested vandværk er der ligeledes heller ikke blevet testet for stoffet.
Eurofins Miljø er blevet bestilt til at kontrollere Hyllested Vandværk onsdag den 30. august. Forventningen er at det tager ca. 14 dage før resultatet foreligger, hvilket vil blive offentligjort her på siden.
Danmarks Radio har en større artikelserie liggende på deres hjemmeside hvor fra vi har fundet følgende links: